Kosten Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je test!☝
Naar het buitenland? Laat je dan testen op COVID-19 in Almere

Naar het buitenland? Laat je dan testen op COVID-19 in Almere

Momenteel wordt het afgeraden om naar het buitenland te reizen. Toch is het soms onvermijdelijk en moet je echt naar het buitenland. Dit kan voor werk zijn, maar ook voor andere redenen. Als je naar het buitenland wilt reizen, dan moet je in heel veel gevallen kunnen aantonen dat je geen corona hebt, laat je testen op corona in Almere.

Het wordt afgeraden om te reizen

Voordat je gaat reizen, bedenk dan wel eerst of het noodzakelijk is dat je gaat reizen. COVID-19 is momenteel wereldwijd verspreid en het wordt echt afgeraden om te gaan reizen. Als het voor jou toch noodzakelijk is om te reizen, check dan goed aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Naar het buitenland? Laat je dan testen op COVID-19 in Almere

Je laten testen op locatie voor COVID-19 in Almere

Voordat je naar het buitenland gaat, moet je in bijna alle gevallen een negatieve COVID-19 test laten zien. Ook al heb je geen symptomen en voel je je topfit, toch zal je dan moeten bewijzen dat je geen corona hebt.

Je kunt niet de GGD-locatie gebruiken in Almere


In veel gevallen kun je bij de GGD terecht voor een coronatest. Toch is dit niet voldoende voor als je naar het buitenland wilt reizen. De GGD geeft namelijk geen bewijs van een negatieve coronatest in Almere. Dit bewijs is noodzakelijk in veel gevallen als je naar het buitenland wilt reizen.

Laat je testen op een privé locatie

Veel privéklinieken die COVID-19 testen doen, hebben wel de mogelijkheid om een certificaat mee te leveren die laat zien dat je geen corona hebt. Dit certificaat is noodzakelijk voor als je bijvoorbeeld met het vliegtuig naar het buitenland gaat. Vaak moet je hiervoor extra betalen. Check bij je zorgverzekeraar of dit in jouw geval vergoed kan worden.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag je test!☝

Doe een PCR-test

Niet elke test is voldoende om mee naar het buitenland te reizen. Als je bijvoorbeeld wilt vliegen, dan is in veel gevallen een PCR-test noodzakelijk. Op veel locaties is het mogelijk om deze PCR-test te doen.

Een extra snel-test in Almere

Naast de noodzakelijke PCR-test, is het in sommige gevallen ook noodzakelijk om een snel-test te doen vlak voordat je vertrekt. 

Ken de regels in Nederland, maar ook in het buitenland

Voordat je naar het buitenland gaat, check dan goed welke regels er precies voor jou gelden. Wat je precies moet doen, hangt af van hoe je naar het buitenland gaat (per vliegtuig of over land) en naar welk land je precies reist. Zorg er dus voor dat je goed de regels in Nederland kent, maar óók de regels in het land waar je naar vertrekt. Je wilt natuurlijk niet geweigerd worden in het buitenland omdat je niet de juiste coronatesten hebt laten doen.