Kosten Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je test!☝
Drie stappen om je te laten testen op corona in Almere

Drie stappen om je te laten testen op corona in Almere

Wanneer je corona-gerelateerde klachten krijgt, is het belangrijk om je te laten testen op een locatie in jouw omgeving bij coronatest-almere.nl.

Stap 1: Maak een afspraak bij coronatest-almere.nl

Om zeker te weten of je terecht kan op de naar jouw gewenste locatie in Almere, is het belangrijk om eerst een afspraak te maken. Vaak kan dit online en anders kan dit telefonisch. Als je eenmaal een afspraak hebt gemaakt, zorg er dan ook voor dat je je aan deze afspraak houdt. Afspraken worden vaak op bepaalde tijdstippen gemaakt, zodat niet te veel mensen tegelijk op de locatie zijn.

Stap 2: Vervoer naar de locatie

Als je opzoekt gaat neer een testlocatie, zorg er dan voor dat je een testlocatie vindt die zo dicht mogelijk bij jou in de buurt van Almere. Dit zorgt ervoor dat je je zo min mogelijk hoeft te verplaatsen. Het coronavirus heeft dan een kleinere kans om zich te verspreiden.

Met de auto naar de locatie in Almere

Als je denkt dat je corona hebt, is het belangrijk om bij ander mensen uit de buurt te blijven. Het beste vervoersmiddel naar jouw coronatest is dan ook jouw eigen auto. Heb je zelf geen auto of kun je geen autorijden, dan kun je vragen of iemand jou kan brengen. Draag ten alle tijden een mondkapje in de auto en zorg ervoor dat je jezelf goed ontsmet voordat je de auto instapt.

Andere middelen om naar de locatie te komen

Is het niet mogelijk om met de auto naar de testlocatie te komen, bekijk dan wat het beste vervoersmiddel voor jou is. Is jouw locatie erg dichtbij? Dan kun je bijvoorbeeld lopend of fietsend gaan.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag je test!☝

Met het OV naar de testlocatie

Gebruik alleen als laatste optie het OV om naar jouw locatie te gaan om te testen op corona. Bussen en treinen zijn publieke middelen om rond te reizen door het land. Dit zijn plekken waar je makkelijk andere mensen kunt besmetten met corona. Het wordt afgeraden om het OV te gebruiken als je denkt dat je corona hebt. Maar als er geen andere optie is, zorg er dan voor dat je ten alle tijden genoeg afstand houdt, een mondkapje draagt en goed je handen blijft ontsmetten.

Stap 3: Eenmaal op de locatie

Als je op eenmaal aangekomen bent op de locatie voor jouw coronatest, volg dan nauwlettend de regels van deze plek op. Wacht bijvoorbeeld buiten, voordat ze je naar binnen roepen. Op deze manier hou je afstand tot andere mensen die eventueel besmet zijn met corona.