Kosten Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je test!☝
Sneltest – PCR test – met spoed afspraak maken in HuizenSneltest – PCR test – met spoed afspraak maken in Huizen

Een coronatest in Huizen

Sneltest – PCR test – met spoed afspraak maken in Huizen

Steeds meer mensen kiezen voor een corona sneltest in Huizen. Dit heeft voornamelijk te maken met dat de kans op een besmetting toeneemt. Zo komen er dagelijks erg veel nieuwe besmettingen bij en loop je elke dag risico om besmet te raken. Op het moment dat je last hebt van symptomen die wijzen op een corona besmetting, dien je een corona test te doen. Als je een corona test doet kun je ervoor kiezen om deze bij de GGD te doen of bij een commerciële teststraat. 

Hoe lang duurt het voordat je het resultaat van een coronatest in Huizen krijgt?

Hoe lang het duurt voordat je de testuitslag krijgt van een corona test, hangt sterk af van de testlocatie. Zo krijg je de testuitslag bij een commerciële teststraat al binnen 15 minuten en gaat er bij de GGD wat meer tijd overheen. Bij de GGD wordt er alles aan gedaan om binnen twee dagen de testuitslag bekend te maken. De reden waarom het bij de GGD aanzienlijk langer duurt, is omdat het uitstrijkje naar het laboratorium wordt gebracht. Daar wordt vervolgens onderzocht of er sprake is van een besmetting en pas daarna wordt het resultaat bekend gemaakt. 

Hoe maak je een corona test afspraak?

Wanneer je een cornatest wilt doen, dien je zowel bij de GGD als bij een commerciële teststraat een afspraak in te plannen via het internet. Wel werkt het bij een corona sneltest in Huizen net even anders dan bij de corona test van de GGD. Het maken van een test afspraak bij de GGD gaat aan de hand van je DigiD. Vanuit daar worden je persoonlijke gegevens doorgevoerd waardoor je ze niet meer zelf hoeft in te voeren. Bij de GGD hoef je dan ook alleen maar je symptomen aan te geven en het gewenste tijdstip te selecteren.

Als je een corona sneltest in huizen wilt doen, werkt het maken van een test afspraak net even anders. Zo dien je bij een sneltest je persoonlijke gegevens zelf in te vullen. Daarnaast zitten er aan een commerciële corona test kosten verbonden en dien je dit vooraf te betalen. De kosten van een corona sneltest in Huizen bedraagt 65 euro. 

Zit er een verschil tussen de uitslag van een test van de GGD en die van een commerciële teststraat?

Voor de testuitslag van een corona test maakt het niet uit of je naar een commerciële teststraat gaat of naar de GGD. Bij beiden kun je een positieve of een negatieve testuitslag krijgen. Hierbij houdt een positieve testuitslag in dat je besmet bent met corona en een negatieve testuitslag dat je op het moment van testen geen corona had. Houd er bij een negatieve testuitslag rekening mee dat het een momentopname is en het niet betekent dat je immuun bent. 

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Tijdelijk hoge kortingen, Bestel Vandaag je test!☝

Mocht je om wat voor reden dan ook niet naar de sneltest straat in Biddinghuizen kunnen gaan, dan kun je er ook voor kiezen om naar de sneltest straat in Almere te gaan. Ze hanteren daar dezelfde werkwijze en tarieven.