Kosten Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Tijdelijk korting: Boek Vandaag je test!☝

Algemene vragen over Corona?

Wanneer mag ik me laten testen?

Het coronavirus heeft een grote impact op het dagelijkse leven. Zo komen er dagelijks veel nieuwe besmettingen bij en vraagt dat om een stevige aanpak. Een belangrijk onderdeel van de strategie van de aanpak is het testbeleid. Er wordt dan ook op gericht om zoveel mogelijk mensen te laten testen. Je kunt je in Nederland laten testen als je symptomen van het virus hebt of als je in aanraking bent geweest met een besmet persoon. Daarnaast kun je ook een corona sneltest doen wanneer je geen directe aanleiding hebt dat je mogelijk besmet bent.

hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Een corona test werkt erg eenvoudig. Allereerst dien je een afspraak in te plannen via het internet. Hiervoor dien je enkele persoonlijke gegevens in te vullen en het gewenste tijdstip definitief maken. Wel zit er uiteraard een verschil tussen de corona test van de GGD en de commerciële corona test die ook wel bekend staat als de corona test binnen kwartier.

Corona Test binnen kwartier

De corona test binnen kwartier is een andere benaming voor de sneltest die veel commerciële teststraten gebruiken. Het voornamelijkste voordeel van de corona sneltest is dat je binnen een kwartier weet of dat je besmet bent met corona. Houd er wel rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan een sneltest. Een corona sneltest in Almere kost zo’n 65 euro. Over het algemeen kun je erg snel bij deze testlocatie terecht en het resultaat is net zo betrouwbaar als de testuitslag van een corona test bij de GGD.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD corona test?

Naast de corona sneltest kun je er ook voor kiezen om een test te doen bij de GGD. Deze testen zijn kosteloos en werken erg eenvoudig. Het enige nadeel is dat het uitstrijkje naar een laboratorium wordt gebracht. Hierdoor kan het enkele dagen duren voordat je de testuitslag krijgt. Houd daarom rekening dat je na de test bij de GGD nog twee dagen in quarantaine zit. Daarnaast duurt het vaak ook een paar dagen voordat je bij de testlocatie bij jou in de buurt terecht kunt.

Ik heb geen auto, hoe kan ik naar de testlocatie komen?

Er wordt in Nederland geadviseerd om met de auto naar een testlocatie te gaan. Echter, het kan voorkomen dat je zelf niet beschikt over een auto en ook niet gebracht kan worden door een vriend of familielid. In dat geval is het handig om te kijken of je met de fiets of scooter naar de testlocatie kunt komen. Mocht het nou echt niet lukken, vermijd dan het openbaar vervoer. Door gebruik te maken van het openbaar vervoer vergroot je de kans op de verspreiding van het virus. Neem daarom contact op met de GGD als je echt niet naar de testlocatie toe kunt komen. Zij helpen je vervolgens met het bedenken van een alternatief.

Ik ben positief getest. Wat nu?

Als de testuitslag positief blijkt te zijn, betekent het dat je besmet bent geraakt met corona. In dat geval dien je direct actie te ondernemen. Blijf thuis in quarantaine en neem deel aan een bron- en contactonderzoek van de GGD. Zorg er daarnaast voor dat er niemand bij je over de vloer komt en ook de rest van het huishouden in quarantaine gaat. Een andere belangrijke maatregel die je dient te treffen, is contact leggen met degenen met wie je nauw contact hebt gehad. De kans is namelijk aanzienlijk dat zij door jou ook een corona besmetting hebben opgelopen. Om te voorkomen dat het virus zich snel door het land verspreid, is het belangrijk dat zij hier op tijd achter komen. Voor verdere informatie wat betreft de richtlijnen bij een corona besmetting, kun je kijken op de site van het RIVM.

Ik ben negatief getest. Wat nu?

De uitslag van een coronatest kan ook negatief zijn. Dit betekent dat je op het moment van de test geen corona had. In dat geval hoef je niet langer in isolatie en kun je de mensen in je omgeving geruststellen. Zorg er wel voor dat je ook na een negatieve testuitslag de algemene regels blijft opvolgen. Je wilt namelijk niet hebben dat je niet lang na de test je nogmaals moet laten testen en wel besmet blijkt te zijn. Wel is het belangrijk dat wanneer je weer last hebt van de symptomen die passen bij corona, nogmaals een test doet.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens na de test?

De gegevens van een corona test worden alleen gebruikt voor de strijd tegen het coronavirus. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gegevens zomaar op straat belanden. Op het gebied van privacy is er in Nederland een erg strenge regeling en zowel de teststraten van de GGD als de commerciële teststraten dienen zich daaraan te houden. Het enige waar de gegevens dus voor gebruikt kunnen worden, is het monitoren van het aantal besmettingen en onderzoek naar het coronavirus.

Tarieven PCR-Test met Reiscertificaat
☝Klik hierboven voor hoge kortingen - Koop Vandaag je pcr-test!☝